ARMY BLOG

ARMY  BLOG

vineri, 25 aprilie 2014

Istoria Wehrmachtului

      30 ianuarie 1933, Adolf Hitler devine cancelarul Germaniei. O dată cu ascensiune lui Hitler la putere a început un proces de remodelare a societăţii germane după conceptele-naţional socialiste.
Prin prevederile Tratatul de Pace de la Versailles, armata germană era limitată la o sută de mii de oameni, fiind împărţită pe şapte divizii de infanterie şi trei divizii de cavalerie. Producţia pieselor de artilerie grea, a avioanelor de luptă şi cea a tancurilor îi erau interzise Germaniei. Forţa armatei germane în Europa era nesemnificativă.
      La patru zile de la preluarea puterii, Führerul anunţă în faţa comandanţilor armatei o nouă orientare a concepţiei militare. Pentru că măsurile încălcau Tratatul de la Versailles, acestea urmau să fie aplicate cu cea mai mare discreţie.
      Comandamentul armatei primeşte ordin să reorganizeze armata în 21 de divizii. Reorganizarea însemna de fapt dezvoltarea unei forţe armate moderne de 300.000 de oameni, ce dispunea de artilerie grea şi maşini de luptă. La începutul lui martie 1933, trupele aeriene şi artileria antiaeriană au fost „excluse” din armată fiind transformate într-o nouă divizie: Luftwaffe.
      Puţin mai târziu, Hitler hotărăşte să facă primul pas major în politica externă. Pe 14 octombrie 1933, anunţă retragerea Germaniei din Liga Naţiunilor pe care o blama ca fiind unealta statelor învingătoare care împiedicau dezvoltarea Germaniei. Drumul către crearea unei armate germane puternice era deschis.
historia.ro

Niciun comentariu:

Postări populare